Valencia CF16 abril 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el CA Osasuna (1-2)

Carlos Soler, autor del gol valencianista

Derrota del Valencia CF (1-2) davant el CA Osasuna en el partit de la Jornada 32 de LaLiga disputat al Camp de Mestalla. Els nostres van generar diverses accions de perill sobre la meta del conjunt rival, entre elles un possible penal molt protestat pels jugadors del Valencia CF, un gol anul·lat a Hugo Guillamón i un altre gol, de Guedes, que no va pujar al marcador per falta prèvia de Diakhaby sobre el Sergio Herrera. El conjunt navarrés, malgrat això, s'emporta els tres punts a base d'eficàcia en un partit en el qual Carlos Soler va retallar distàncies en els últims minuts després dels gols marcats per Chimy Ávila, de penal, i Budimir.

A una setmana per a la final de Copa del Rei, i amb permís de la gran cita, el Valencia CF afrontava el repte de gestionar esforços de jugadors importants amb retrobar-se amb els tres punts davant la seua afició. L'equip va eixir intens davant el CA Osasuna i abans de complir-se el quart d'hora de joc, Racic va protagonitzar una primera aproximació que seria resposta minuts després per Chimy Ávila. El davanter es va endinsar en l'àrea i el seu tret va pegar en el pal després de tocar en Hugo Guillamón, que intervenia de manera providencial. Li costava al Valencia CF connectar amb els seus homes d'atac, però a la mitja hora es van succeir diverses accions que van poder servir per a avançar a l'equip en el marcador.

Un centre de Hélder Costa, un tret de Foulquier mà a mà amb el porter que va traure Sergio Herrera, una caiguda que va poder ser penal -ni l'àrbitre ni el VAR el van assenyalar a pesar que els jugadors del Valencia CF el van reclamar i van protestar insistentment- i un altre mà a mà que va protagonitzar Bryan Gil. Quan combinen els homes d'atac del Valencia CF els equips rivals pateixen molt i l'equip es va créixer precisament a partir de tindre aqueixa espurna. Després del descans, no obstant això, seria el CA Osasuna qui aconseguiria avançar-se en el marcador mitjançant un penal que va transformar Chimy Ávila.

Minuts després del 0-1, el Valencia CF va reaccionar i va aconseguir empatar per mediació d'Hugo Guillamón en una jugada que no va pujar al marcador per mans del futbolista del Valencia CF. Encara que el gol no va valdre, l'equip va continuar insistint i Bryan Gil es va quedar molt prop de tornar a igualar la trobada amb un tret que va eixir llepant el cep del pal de la porteria de Sergio Herrera. Després del succeït amb el penal no xiulat i en el punt anul·lat a Hugo Guillamón, l'àrbitre tornaria a impedir que un altre gol del Valencia CF pujara al marcador en el 68’, quan va xiular una falta de Diakhaby sobre el portera rival, just abans que Guedes manara la pilota al fons de la xarxa.

La sort no li somriuria al Valencia CF i és que just després el conjunt rival anotaria el 0-2. Malgrat el desavantatge en el marcador els nostres no van renunciar a res en el moment més complicat i l'àrbitre, després de la intervenció del VAR, aquesta vegada sí que va assenyalar penal en una bona jugada provocada per Guedes. Carlos Soler ha demostrat àmpliament que des dels onze metres és una garantia d'èxit i va retallar distàncies, però en els minuts finals no es tornaria a moure el marcador. L'equip tractarà de retrobar-se amb la victòria la pròxima jornada davant el Vila-real CF.

Fitxa tècnica

1. VALENCIA CF: Mamardashvili, Foulquier, Diakhaby (Mosquera, 83’), Hugo Guillamón, Gayà (Jesús Vázquez, 83’), Ilaix Moriba (Carlos Soler, 65’), Racic, Hélder Costa (Marcos André, 65’), Bryan Gil (Cheryshev, 73’), Hugo Duro i Guedes.

2. CA OSASUNA: Herrera, Nacho Vidal, Aridane, David García, Cote (Rubén García, 64’), Torró, Moncayola, Oier (Javi García, 64’), Chimy Ávila (Brasanac, 74’), Budimir i Sánchez.

GOLS: 0-1 Chimy Ávila (p.), 50’; 0-2 Budimir, 74’; 1-2 Carlos Soler, 83'